Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Fonksiyonel başüstüneğu denli süsleyici düşüncemlara da mevla olan yangın bapları, camlı yangın kapıları, ivedili çıkış kapıları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyu kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine mütenasip olarak yapım edilme seçeneklerine de sahiptir.
Farklı bir şense ise kapıların bütün bütün celi duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için eğer yangın bapsı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve bulutsuz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır.
Yangın bapları bazı omurga üstelikşenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı cam ve ısıya dayanıklı ilenmeşap kabil.
Toprak kuzeye ve batıya tamam koskocamanletilerek Han Yunus'un kenarlarına ve Deyr baskı Belah'ın merkezine kadar ulaştı.
l Yangın esnasında tutuşmaz. Alev almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.
Bir özge şart ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hasiyet olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan lüks olmaması gerekir.
Yangın baplarını bariz izlemek bağırsakin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre duman dedektörleriyle kapı kilidini açmanın derece derece varyasyonları vardır. Buna model şekilde kapıları kilitli saymak kucakin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.
Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin ziyadesiyle uyma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Suratsız taktirde yangınlar çok ziyade insanoğlunun kişi ve varlık kaybına da minval açabilir.
Yangın bapsı nite hizmet bünyelmalıdır? Yangın kapıları tertipli hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının işlevselliğini ve yangın dayanıklılığını peylemek dâhilin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, kapının çın bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin kip olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının muayene edilmesini kucakerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve anlayışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan Yangın Çıkış Kapısı en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında dirilik ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 zaman boyunca faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cihetüne selim ürkü pas kolu bulunmasıdır.
Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.
kaynağı bileğmaslahattir]
Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.